سارة
سارة
سارة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سارة

كل ما يخص المراءة والمجتمع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكوارع 2015

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 174
تاريخ التسجيل : 20/11/2014

طريقة عمل الكوارع 2015 Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكوارع 2015   طريقة عمل الكوارع 2015 Emptyالجمعة نوفمبر 21, 2014 10:44 am

طريقة عمل الكوارع 2015
طريقة عمل الكوارع 2015

طريقة عمل الكوارع - سنتعرف على خطوات اعداد وتقديم وتجهيز فتة الكوارع على الطريقة المصرية بابسط واسهل الطرق

المقادير:

١- فردة كوارع
٢- بصل - جزر
٣- كرفس - كرات
٤- حبهان - مستكة
٥- ثوم - ورق لاورو
٦- فلفل أسود حب - ملح
٧- قرنفل ( مسمار) - قرفة خشب
٨- أعشاب - جوزة الطيب
٩- طماطم بيوريه - جنزبيل

الطريقة:

١- تغسل الكوارع بالدقيق والملح والخل جيدا ثم نضع عليها الخل و شرائح الليمون .
٢- نضع اناء به ماء يغلي علي النار جيدا ونضيف عليها حبهان وورق لاورو+ ٢ فص ثوم صحيح + بصلة مقطعة ٤ + جزرة مقطعة ٤ + عود كرفس + عود كرات + زعتر+ فلفل حب + ملح + فص مستكة صغير .
٣- نترك الماء يغلي علي النار لمدة دقيقتين ثم نضع عليها الكوارع وتترك لتغلي غلوتين أو ثلاثة .
٤- نحضر اناء آخر به ماء مغلي ونضع فيه حبهان وورق لاورو + مستكة + فلفل حب + ملح + عود قرفة خشب يتم تكسيره + عود قرنفل +4 فصوص ثوم صحيح + زعتر+ جوزة الطيب + عود كرفس + عود كرات + بصلة مقطعة ٤ قطع + جزرة مقطعة .
٥- يترك الماء المغلي المضاف اليه كل التوابل ( البوكيه جارنيه )علي النار لمدة دقيقتين ثم نضع عليها الكوارع بعد نشلها من الاناء الآخر حتي اكتمال نضجها .
٦- نعرف تمام النضج يانفصال اللحم عن العظم .
٧- يكسر رغيف عيش بلدي أو أي خبز آخر ويحمر مع ملعقة زبدة ورشة ملح مع رشة كمون وفص ثوم مفروم .
٨- نسخن الطاسة ونضع فيها ملعقة سمن ونضيف الثوم المفروم مع رشة خفيفة كسبرة ناعمة وبقلب حتي يذبل الثوم و نضيف ٢ ملعقة خل ثم الطماطم المضروبة في الخلاط حوالي ثمرتين + نصف كوب ماء ثم الملح والكمون ونتركهاعلي النار حتي تتسبك .
٩- نضيف ٢ ملعقة من الصلصة المسبكة علي العيش المحمر ويقلب ثم نضيف عليه شوربة الكوارع ويترك جانبا لمدة بسيطة كي يتشرب من الشوربة .
١٠- نغطي طبق الفتة بالأرز الأبيض ونضيف الصلصة فوق الأرز .
١١- تضيف للكوارع بعد تصفيتها من الشوربة ملعقة طماطم بيوريه ورشة ملح ورشة كمون وملعقة سمن وتحمر في الفرن .
١٢- بعد التحمير ترص الكوارع فوق الفتة وتقدم ساخنة .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atief.forumegypt.net
 
طريقة عمل الكوارع 2015
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل كيكة قوس قزح 2015
» طريقة عمل ميلك شيك 2015
» طريقة عمل عرق الروستو 2015
» طريقة عمل كيك باللوز 2015
» طريقة عمل الزلابيا 2015

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سارة :: الفئة الأولى :: اقسام الطبخ و الاكلات :: وصفات الطبخ و احدث الاكلات-
انتقل الى: